Αναρτήθηκε από: fragkoulis | Απρίλιος 11, 2010

Λογαριασμός για την απόσβεση του δημόσιου χρέους

Όλοι θα είχατε, πιστεύω, την «τύχη» να παρακολουθήσετε τη διαφήμιση για την απόσβεση του δημόσιου χρέους. Αν δεν την έχετε παρακολουθήσει, επιδιώξτε το. Πάντως σας προειδοποιώ: Θέλει γερά νεύρα!!

Αρχικά λοιπόν η διαφήμιση παρουσιάζει κάγκελα. Αν αυτά είναι κάγκελα φυλακής ή κλουβιού τσίρκου δεν μπορώ να το γνωρίζω αν και θα ήθελα να το μάθω. Τα κάγκελα απομακρύνονται προς τα πίσω και στο κέντρο τους παρουσιάζεται η φράση «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ».
Ερώτηση αρθρογράφου: Εγώ γιατί να την βλέπω πως είναι και να διαισθάνομαι ότι θα μείνει εγκλωβισμένη για πάντα;

Η παραπάνω φράση φεύγει…. Τα κάγκελα αδειάζουν.  Ακούγονται κλειδαριές που ανοίγουν και ακολουθεί η φράση «ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ».
Ερώτηση αρθρογράφου: Ο Ζορό άνοιξε την κλειδαριά για να βγει η πατρίδα μας από το κλουβί; Πάντως, μπράβο του, αξίζει θερμών συγχαρητηρίων. Υπέροχη έξοδος από το κλουβί. Ούτε που το κατάλαβα ποιος ήταν μέσα και ποιος βγήκε, γιατί, καλοί μου άνθρωποι, απλά το κλουβί ήταν άδειο και άδειο έμεινε. Όσο για τη φράση «ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ», ε, αυτό είναι γεγονός. Πάντα εμείς στηρίζουμε. Εμείς που δεν τρέχουμε πάνω σε άλογο αλλά με τα πόδια. Εμείς θα την πληρώσουμε «τη νύφη» όπως πάντα. Το σβέρκο και η πλάτη μας ξέρει από στήριξη, ξέρει από βάρη.

Στη συνέχεια τα σίδερα της φυλακής στενεύουν, επιμηκύνονται και μετατρέπονται σε έναν υπέροχο ελληνικό κίονα. Κάτω από τον κίονα παρουσιάζεται η φράση «ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».
Ερώτηση αρθρογράφου: Γιατί η φράση αυτή να βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον κίονα; Γιατί ο απλός Έλληνας είναι εκείνος που πάντα στηρίζει, πάντα αγαπά, πάντα θυσιάζεται, πάντα συνθλίβεται, πάντα ποδοπατείται στο όνομα της Ελλάδας; Πού είναι αυτοί –οι γνωστοί άγνωστοι- που άδειασαν τα ταμεία της Ελλάδας; Αυτοί με ποιο τρόπο θα στηρίξουν την Ελλάδα; Προς τι, κύριοι, ο πληθυντικός (ΑΓΑΠΑΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ); Αγαπάτε κι εσείς ω ζάμπλουτοι πλην φοροδιαφεύγοντες, που ποτέ σας δεν τιμήσατε τούτον τον τόπο καταθέτοντας το χρήμα σας στο εξωτερικό, στέλνοντας τα παιδιά σας σε ξένα σχολεία, οδηγώντας αυτοκίνητα χωρίς τέλη, δηλώνοντας τις βίλες σας σαν αποθήκες, απολαμβάνοντας όσα ένας πρίγκιπας και δηλώνοντας στην εφορία όσα ένας φτωχός; Όχι, κύριοι, δεν μπορώ να δεχτώ τον πληθυντικό σας.

Ο κίονας φεύγει. Στο προσκήνιο βρίσκεται η πληροφορία: «ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 26132462  ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».

Παρότρυνση αρθρογράφου: Συνάνθρωποί μου, έθνος ανάδελφον, σπάστε τους κουμπαράδες των παιδίων σας, των εγγονιών σας και βρείτε χρήμα, χρήμα για να σωθεί η Ελλάδα. Αυτοί που τα πήραν δεν ξέρουν πού τα πήγαν. Πληρώστε, αδέρφια, να σώσουμε την Ελλαδίτσα μας και αυτούς που  ξέχασαν πού πήγαν τα λεφτά μας!!
Σκέψη αρθρογράφου: Όσο ζω, δε θα ξεχάσω και ελπίζω να μην ξεχάσει κάθε απλός Έλληνας τούτη τη βαριά προσβολή.  Είμαι εξοργισμένος!!  Είμαι θυμωμένος!!

Φραγκούλης Π. Κυλαδίτης

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: